Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΒΟΛΟΥ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό κορυφές απο διάφορα χόρτα

1 ποτήρι λάδι καλό

3 – 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 φλυτζάνια του καφέ ρύζι

640 γραμ. γάλα

250 γραμ. τυρί φέτα

1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο

5 αυγά

λίγο άνηθο

αλάτι – πιπέρι

8 φύλλα μπακλαβά ή 4 φύλλα σπιτικά

 

 

 

Σκεπάζουμε το ρύζι με λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα και το βράζουμε

σε σιγανή φωτιά.Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να πήξει.

 

Καθαρίζουμε,πλένουμε καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα,ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε

με λίγο λάδι.Προσθέτουμε κατόπιν τα χόρτα,τον άνηθο ψιλοκομμένο,

αλάτι,πιπέρι,και τα γυρίζουμε λίγο ακόμα στην φωτία.

 

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά,ρίχνουμε μέσα το

βρεγμένο ρύζι,τ’ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τ’αυγά χτυπημένα και το κεφαλοτύρι.

 

Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λάδι, στρώνουμε απο κάτω 4 φύλλα

μπακλαβά ή τα 2 σπιτικά αλειμμένα ένα – ένα με λάδι

και απλώνουμε την γέμιση.Σκεπάζουμε την επιφάνεια με την

τριμμένη φέτα και βάζουμε απο πάνω ανάλογα τα άλλα

4 φύλλα μπακλαβά ή τα 2 σπιτικά,λαδωμένα το καθένα.

 

Χαράζουμε την πίτα με μαχαίρι και ψήνουμε

σε μέτριο φούρνο 50 με 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου