Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

 

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ)

 

 

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό φύλλο

500 γραμ. τυρί φέτα

400 γραμ. κεφαλοτύρι

15 αυγά

100 γραμ. γιαούρτι πρόβιο

μισό ποτήρι του νερού αλεύρι

μισό ποτήρι του νερού βούτυρο

1 ποτήρι του κρασιού γάλα

 

 

Κόβουμε το τυρί μικρά κομματάκια σαν ζάρια (δέν το τρίβουμε) και το

ροδοκοκκινίζουμε με λίγο βούτυρο.Με το γάλα,τα αυγά,το γιαούρτι

και το αλεύρι σχηματίζουμε μίγμα,που το μισοβράζουμε με το βούτυρο.

Ρίχνουμε μετά σ’ αυτό το τύρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλλο,ραντίζοντας το

με λίγο καυτό βούτυρο.Πάνω σ’αυτό ρίχνουμε μέρος από το μίγμα

που ετοιμάσαμε μέχρι να σκεπάσει το φύλλο καλά και σε πάχος 5 εκατ.

 

Τοποθετούμε άλλο φύλλο,το ραντίζουμε κι αυτό με καυτό βούτυρο

και ρίχνουμε άλλη στρώση μίγματος.Εξακολουθούμε έτσι μέχρι

να τελειώσει το μίγμα.Τέλος το σκεπάζουμε με φύλλο,που το βουτυρώνουμε

πρίν βάλουμε το ταψί στον φούρνο.

 

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 50’.

 

 

 

τυρόπιτα

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου