Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΘΡΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

1 κιλό σπανάκι

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 κιλό λάδι

αλάτι – πιπέρι

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

 

1/2 κιλό αλεύρι

1 φλυτζάνι το καφέ λάδι

αλάτι – πιπέρι

νερό χλιαρό

 

 

 

Καθαρίζουμε το σπανάκι,το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,τα πλένουμε,τα ψιλοκόβουμε

και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.Τρίβουμε και τα δύο μαζί

με ελάχιστο αλάτι,προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και το

αφήνουμε στην άκρη.

 

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι,ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα

και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό,μια πρέζα αλάτι και ενα φλυτζάνι

του καφέ λάδι.Ζυμώνουμε τα υλικά ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλίτσες,όσο είναι η χούφτα μας.

Παίρνουμε μια – μια μπάλα και την ανοίγουμε φύλλο όσο

μπορούμε πιό λεπτό.

 

Κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι και σκορπάμε τα σπανάκια.

Πιάνουμε κατόπιν μια γωνία και τυλίγουμε το φύλλο ρολό.

Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα και σπανάκια.

 

Λαδώνουμε ενα ταψί και τοποθετούμε τα διπλωμένα φύλλα

στο ταψί σε σχήμα σαλίγγαρου αρχίζοντας απο το κέντρο

του ταψιού.Ρίχνουμε απο πάνω το λάδι και ψήνουμε σε

μέτριο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου