Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΦΛΑΟΥΝΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ)

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

30 γραμ. μαγιά μπύρας

μισό γλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό

2 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι

2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό

10 – 12 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (σκληρό)

1/4 του κιλού λάδι

3/4 του κιλού τυρί φέτα σκληρή

 

 

 

Διαλύετε τη μαγιά στο μισό φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.

Προσθέτετε το αλ’ατι,το νερό και το αλεύρι για να γίνει η ζύμη

σφιχτή.Ζυμώνετε καλά την ζύμη,πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια

μέχρι να γίνει λεία και ελαστική (έπι 10 λεπτά περίπου).

 

Βάζετε την ζύμη σε πλαστική σακούλα και την αφήνετε

σε χλιαρό μέρος,1 1/2 εως 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Κατόπιν την ζυμώνετε με το λάδι και το τυρί και την στρώνετε

σ’ ενα ταψί λαδωμένο.

 

Την ψήνετε σε κανονικό φούρνο μισή ώρα περίπου.

Τρώγεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου