Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθια χοντρά

250 γραμ. τυρί φέτα

μισό κιλό αλεύρι καλαμποκιού

5 αυγά

μισό κουταλ. του γλυκού αλάτι

 

 

 

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκύθια να φύγει το πράσινο.

Τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού σε μία λεκάνη

και τ’ αφήνουμε με αλάτι λίγη ώρα να βγάλουν το νερό τους.

 

Τα στίβουμε και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη,όπου ρίχνουμε

το τυρί,την μισή φυτίνη (λιωμένη),το καλαμποκάλευρο,

το αλάτι και 1 ποτήρι του κρασιού νερό.Τα ανακατεύουμε

μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά.

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους (Νο 36),ρίχνουμε

την ζύμη και την στρώνουμε σε όλο το ταψί.

 

Σ’ ένα μπώλ χτυπάμε τ’ αυγά (ασπράδια και κρόκους μαζί)

και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη,σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Λιώνουμε και την υπόλοιπη φυτίνη και την ρίχνουμε

πάνω άπο τα αυγά,σε όλο το ταψί.

 

Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο,για 40 – 45 λεπτά της ώρας.

Μόλις κρυώσει λίγο την κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορούμε αντί για κολοκύθια να χρησιμοποιήσουμε πράσα

που θα τα ψιλοκόψουμε και θα τα τρίψουμε με αλάτι για να

φύγει το κάψιμο και ακολουθούμε μετά τον παρακάτω

τρόπο παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου