Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΡΚΑΣΙ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΠΕΝΤΑΓΙΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ)




ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα πράσινη (μέτρια σε μέγεθος)
4 – 5 αυγά ολόκληρα
μισό κιλό τυρί άσπρο
2 φλυτζάνια του τσαγιού τραχανάς
2 ποτήρια λάδι
λίγο γάλα



Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα και καθαρίζουμε μ’ ένα κουτάλι
όλο το περιεχόμενο της.Το βάζουμε σε μία λεκάνη και ρίχνουμε
μέσα τα αυγά,το τυρί τριμμένο,τον τραχανά,το λάδι και το γάλα.

Τ’ ανακατεύουμε όλα καλά (το κολοκύθι δεν το έχουμε στίψει
καθόλου για να έχει ο τραχανάς λίγο υγρό να βράσει)
και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε το ταρκάσι σε μέτριο φούρνο έπι 1 1/2 ώρα
(πρέπει να ροδίσει λίγο άπο πάνω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου