Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΦΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χλωρό τυρί

2 – 3 αυγά

1 λίτρο γάλα

300 γραμ. λάδι

λοβοδιές (ένα είδος χόρτου)

άνηθο

μαιντανός

κρεμμυδάκια φρέσκα

κόκκινη πιπεριά

 

 

 

Σε μία σουπιέρα ανακατεύουμε το τυρί,το γάλα,τα αυγά,

το λάδι και τα κάνουμε χυλό,σαν κρέμα.Ψιλοκόβουμε όλα

τα χόρτα,μαζί και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε

καλά με λίγο πιπέρι.

 

Αλείφουμε ένα ταψί και στρώνουμε χωρίς  φύλλα κατευθείαν

το μισό χυλό που κάναμε.Απο πάνω απλώνουμε

τα ψιλοκομμένα χόρτα και πάνω από τα χόρτα

τον άλλο μισό χυλό.

 

Ψήνουμε σε σιγανό φούρνο.

Γίνεται αρωματική και γευστικότατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου