Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ

( ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 κιλά πράσα για μέτριο ταψί

μισό κιλό τυρί φέτα σκληρή

αλάτι

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

μισό κιλό αλεύρι

1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό

αλάτι

 

 

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα,κρατώντας το άσπρο μέρος.

Τα κόβουμε ψιλά – ψιλά σε μία λεκάνη.Μ’ ένα πιρούνι λιώνουμε το τυρί,

το ρίχνουμε στην λεκάνη,κατόπιν το μισό λάδι,λίγο αλάτι και

ανακατεύουμε το μίγμα.

 

Με το αλεύρι πλάθουμε 4 φύλλα λεπτά.περνάμε το ταψί με λάδι.

Στρώνουμε ένα φύλλο και αφού το περάσουμε λάδι,στρώνουμε

το δεύτερο.Μετά ρίχνουμε την γέμιση.Στρώνουμε το τρίτο φύλλο

και αφού το περάσουμε με λάδι,στρώνουμε και το τελευταίο.

Τέλος περνάμε το φύλλο με λίγο νερό και λάδι για να μήν

ξεραθεί στο φούρνο.

 

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο

μέχρι να ψηθεί το πράσο (περίπου 30 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου