Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΛΙΒΑΔΙΑΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

3 πράσα μεγάλα ή 5 μικρά

1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

4 αυγά

1 μπουκάλι γάλα παστεριωμένο

2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο ή μισό φλυτζάνι λάδι

4 κουταλιές αλεύρι

1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι

1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα

κανέλα

μοσχοκάρυδο

8 φύλλα κρούστας (μπακλαβά)

 

 

 

Κόβουμε τα λευκά μέρη των πράσων 2 εκατ. περίπου και τα βράζουμε

σε αλατισμένο νερό περίπου 15 λεπτά.Τα στραγγίζουμε καλά και τα στίβουμε

με το χέρι να φύγουν όλα τα υγρά.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα με το συνήθη τρόπο και όσο είναι ακόμη ζεστή

ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα ,ανακατεύωντας γρήγορα.Στη συνέχεια

ρίχνουμε τα πράσα,τα διάφορα τυριά,κανέλα μια πρέζα και μοσχοκάρυδο

πολύ λίγο και συνεχίζουμε ν’ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.

 

Σ’ ένα ταψί του φούρνου Νο 40 στρώνουμε 5 φύλλα,βουτυρωμένα η λαδωμένα.

Τοποθετούμε στη μέση την κρέμα.Γυρίζουμε πρός τα μέσα τις άκρες

των φύλλων,στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και την κόβουμε προσεχτικά

ώστε να μην φύγει καθόλου κρέμα απ’ όπου περνάει το μαχαίρι.

Στο τελευταίο φύλλο βάζουμε λίγα κομματάκια βούτυρο φρέσκο

αν θέλουμε για άρωμα η αλλιώς με λάδι.

 

Ψήνεται σε μέτριο φούρνο.

 

 

 

 

πρασόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου