Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ (ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ)

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΘΗΒΩΝ)

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι σταρένιο χωριάτικο

3 μεγάλα κρεμμύδια

λίγο δυόσμος

πιπέρι μαύρο – πιπέρι κόκκινο

αλάτι

λάδι ελιάς

 

 

 

Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και τα ροδίζουμε σε τηγάνι

με λάδι ελιάς,ρίχνοντας ανάλογο αλάτι,πιπέρι μαύρο,πιπέρι κόκκινο

και τον δυόσμο.Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε απο την φωτιά και τα

ρίχνουμε σε μπώλ.

 

Φτιάχνουμε με το αλεύρι μία ζύμη κανονική.Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.

Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο,

μέτριο σε πάχος.Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι.

 

Ρίχνουμε επάνω του ένα τέταρτο απο τα κρεμμύδια,που φτιάξαμε

προηγούμενα και το απλώνουμε σε όλο το φύλλο.Το διπλώνουμε

ωραία να χωρέσει στο τηγάνι,ζυμώνοντας το ώστε να βρεθεί

το κρεμμύδι μέσα στη ζύμη.

 

Το τηγανίζουμε σε τηγάνι με ανάλογο λάδι,γυρίζωντας το διαρκώς

ώσπου να ψηθεί.Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια ζύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου