Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΑΜΠΑΝΕΤΣΑ (τραχανοπιτα)

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σταρένιο

1 φλυτζάνι τσαγιου (όχι τελείως γεμάτο) τραχανάς γλυκός

5 αυγά

πιπέρι – αλάτι

300 γραμ. τυρί φέτα σκληρή

μισό φλυτζάνι λάδι καλό

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

2 1/2 φλυτζάνια γάλα

1 κολοκυθάκι μέτριο

φυτίνη

 

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν.Μουσκεύουμε τον τραχανά

με λίγο νερό για μισή ώρα.Τρίβουμε το τυρίστον τρίφτη του κρεμμυδιού

και το κολοκυθάκι.

 

Ρίχνουμε στο αλεύρι τον τραχανά,το τυρί,το κολοκυθάκι,το πιπέρι,

λίγο αλάτι (ελάχιστο αν το τυρί είναι αλμυρό),το λάδι και το γάλα.

Ανακατεύουμε καλά.Χτυπάμε τ’αυγά λίγο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο χυλό.

 

Περιχύνουμε ένα ταψάκι Νο 34 με μπόλικη φυτίνη και αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα,το στρώνουμε και περιχύνουμε την επιφάνεια του

με αρκετή φυτίνη.

 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνογια 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου