Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (ΑΛΜΥΡΗ)

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)


ΥΛΙΚΑ


3 κολοκύθια πράσινα (ενος κιλού το καθένα)
500 γραμ. τυρί φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
1 ποτήρι κρασιού τραχανάς γλυκός
10 αυγά
400 γραμ. βούτυρο
10 φύλλα σπιτικά



Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κολοκύθια.Τα τρίβουμε στον
τρίφτη του κρεμμυδιού.Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι 2 ώρες.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη,τρίβουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια,
ρίχνουμε τον τραχανά,τα 200 γραμ. βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
και τα αυγά χτυπημένα σε μπώλ.Ανακατεύουμε καλά
με ξύλινη κουτάλα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί,στρώνουμε τα 5 φύλλα
βουτυρωμένα,ρίχνουμε το μίγμα και επάνω τα άλλα 5 φύλλα
βουτυρωμένα.Την κόβουμε σε κανονικά κομμάτια και την
περιχύνουμε με τα άλλα 200 γραμ. βούτυρο και την
ραντίζουμε με νερό.

Την ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μία ώρα.




πράσινη κολοκυθόπιτα(αλμυρή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου