Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΡΙΚΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κότα χωριάτικη μεγάλη

2 κρεμμύδια μεγάλα

6 αυγά

4 σπιτικά φύλλα

αλάτι – πιπέρι

μισό κιλό καλαμποκάλευρο και μία χούφτα σταρένιο

 

 

 

Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά με την κότα,4 ποτήρια νερό και

τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την αφήνουμε να σιγοβράσει.

Την βγάζουμε μετά και την ψιλοκόβουμε.

 

Αφήνουμε μισή κατσαρόλα ζωμό από την κότα για την κρέμα.

Βάζουμε το αλεύρι στον ζωμό και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην

γίνει πολύ σφιχτή η κρέμα.

 

Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 40 και βάζουμε τα 2 φύλλα.Ρίχνουμε

το μίγμα και το σκεπάζουμε με τ’ άλλα 2 φύλλα.Αν έχουμε

κρατήσει λίγο αυγό χτυπημένο,το ρίχνουμε άπο πάνω και την

ραντίζουμε με λίγο νερό.

 

Την ψήνουμε σε 200 – 250 βαθμούς.Την γυρίζουμε και στο

γύρισμα της ρίχνουμε λίγο λάδι.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Γίνεται και με 1 1/2 κιλό χοιρινό ή αγριόπαπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου