Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

φύλλο ( 6 τεμάχια )

1 κολοκύθι μεγάλο 2 – 3 κιλά (όχι κόκκινο μέσα)

400 γραμ. τυρί φέτα

1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανάς γλυκός (ή ρύζι αν δεν υπάρχει τραχανάς)

8 αυγά

1 ματσάκι άνηθο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

αλάτι ( αν η φέτα είναι αλμυρή,δέν χρειάζεται αλάτι)

 

 

 

Ανοίγουμε 6 φύλλα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού

που έχουμε (η δόση είναι για μέτριο ταψί)

 

Κόβουμε το κολοκύθι κατα μήκος στα 2,αφού αδειάσουμε τους σπόρους

μ’ ένα μεγάλο κουτάλι.Ξύνουμε το κολοκύθι μέχρι να φτάσουμε κοντά

στην φλούδα.Ολο αυτό το ξυσμένο κολοκύθι,το στίβουμε καλά

και το βάζουμε σε μία λεκάνη.

 

Ρίχνουμε τ’ αυγά,το τυρί τριμμένο,τον τραχανά,το μισό βούτυρο

και το γάλα,το άνηθο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.¨Ολα μαζί

τ’ ανακατεύουμε καλά.

 

Με το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο,βουτυρώνουμε το ταψί

και στρώνουμε 2 φύλλα κάτω.Ρίχνουμε το 1/3 από τη γέμιση,

κατόπιν φύλλο,πάλι γέμιση,πάλι φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.

Τοποθετούμε και τα άλλα 2 φύλλα,τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο

βούτυρο που μας περίσσεψε και με 2 – 3 κουταλιες της σούπας γάλα.

 

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο που έχουμε προθερμάνει.

Προσέχουμε να ροδίσει ομοιόμορφα πάνω κάτω.

Σε 1 ώρα περίπου ειναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου