Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

 

1 κότα (κατα προτίμηση χωριάτικη)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο

αλάτι – πιπέρι

ζυμάρι ια 4 φύλλα πίτας

λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού

1 ποτηράκι του κρασιού κάλαμποκάλευρο

4 αυγά

 

 

 

Χωρίζουμε σε μερίδες την κότα και την βράζουμε με το κρεμμύδι και νερό

τόσο που να την σκεπάζει.Το βούτυρο,αλάτι,πιπέρι μαζί απο τη αρχή.

Οταν σωθεί το νερό,αφήνουμε να τσιγαριστεί με το βουτυράκι της.

Ρίχχνουε πάλι νερό και αφήνουμενα βράσει καλά,φροντίζοντας να

μείνει με 2 ποτήρια ζωμό περίπου.

 

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε 4 φύλλα.Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί

τα 2 φύλλα.Απλώνουμε τους μεζέδες στο ταψί.Στο μεταξύ ετοιμάσαμε

μία κρέμα,με 1 1/2 ποτήρι ζωμό κότας που έχουμε κρατήσει και το

καλαμποκάλευρο.Την δένουμε πάνω σε σιγανή φωτιά.

 

Αφήνουμε να κρυώσει,σπάζουμε μέσα τα αυγά,ανακατεύουμε

να ενωθούν καλά και σκεπάζουμε με αυτή τους μεζέδες στο ταψί.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και ρίχνουμε πάνω

κομματάκια βούτυρο.

 

Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο.Οταν είναι έτοιμη η πίτα

την ραντίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό (1/2 ποτηράκι) και την βάζουμε

πάλι σε δυνατό φούρνο να σωθεί για 10 περίπου λεπτά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου