Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΤΑ ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΛΑΜΙΑΣ)



ΥΛΙΚΑ
750 γραμ. αλεύρι
8 αυγά
750 γραμ. τυρί φέτα σκληρή
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλυτζάνια γάλα



Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και το ανακατεύουμε με το μπαικιν και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα 6 αυγά  (λίγο χτυπημένα).Προσθέτουμε λίγο – λίγο 2 φλυτζάνια
γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι να γίνει χυλός (όχι πολύ αραιός).

Κρατάμε λίγο βούτυρο και το άλλο το ρίχνουμε μέσα στον χυλό,ανακατεύοντας.
Τρίβουμε το τυρί ελαφρά με το χέρι μας, το ρίχνουμε στον χυλό
και τον ανακατεύουμε προσεχτικά.

Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (το μακρόστενο του φούρνου Νο 35).
Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα απλώνουμε πάνω απο το μίγμα.Ρίχνουμε και το βούτυρο
που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου