Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΠΛΑΣΤΟΣ (ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ)

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

 

μισό κιλό αλεύρι (απο καλαμπόκι)

1 κιλό σπανάκι

μισό κιλό πράσα

350 γραμ. τυρί φέτα

λάδι

βούτυρο

αλάτι

 

 

Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι,το πλένουμε και το κόβουμε ψιλό.

Κόβουμε τα πράσα σε ψιλά κομματάκια.Ανακατεύουμε το σπανάκι

και τα πράσα,τα τρίβουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε.

Μετά από 10 λεπτά περίπου,τα στίβουμε να μην έχουν υγρά.

 

Στο μεταξύ παίρνουμε το αλεύρι,ρίχνουμε λίγο αλάτι και νερό

και κάνουμε έναν πολτό.Ρίχνουμε λίγο τυρί ψιλοκομμένο

μέσα στον πολτό.

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (το βούτυρο όμως να είναι παγωμένο στο ταψί).

Με το κουτάλι παίρνουμε το μισό πολτό και κάνουμε ενα μέτριο

στρώμα κάτω στο ταψί.

 

Επάνω στο στρώμα αυτό,απλώνουμε ένα άλλο στρώμα με

αρκετό τυρί τριμμένο.Μετά το τυρί,βάζουμε ένα άλλο στρώμα

με το τριμμένο σπανάκι κι από πάνω του το υπόλοιπο τυρί.

Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και μετά στρώνουμε τον υπόλοιπο πολτό

από το αλεύρι,έτσι ώστε όλα τα μέρη να καλυφθούν απ’ αυτόν.

 

Ρίχνουμε αρκετό λάδι άπο πάνω και το ψήνουμε σε δυνατή

φωτιά,ώσπου να ροδοκοκκινήσει.Οταν ψηθεί το κόβουμε

σε κομμάτια και το σερβίρουμε με γιαούρτι.

 

 

 

πλαστός με σπανάκι και πράσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου