Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΓΟΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ) 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ
7 αυγά
5 κουταλιές αλεύρι
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
αλάτι – πιπέρι
λίγη κανέλα και μπαχάρι
2 κούπες ζωμός απο κρέας ή κοτόπουλο
βούτυρο
λάδι

 

 

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,την ντομάτα,το λάδι και τα μπαχαρικά,
μέχρι να στεγνώσουν εντελώς, 

Χτυπάμε σε μπώλ τα αυγά,προσθέτωντας και το αλεύρι με λιγο αλάτι.
Με φλυτζάνι του τσαγιού παίρνουμε απο το μίγμα του αυγού,
το απλώνουμε σε τηγάνι με καυτό βούτυρο,το τηγανίζουμε και απο
τις δυο μεριές και το στρώνουμε σε μέτριο ταψί.

Βάζουμε απο πάνω μια λεπτή στρώση κιμά και συνεχίζουμε ετσι
(φύλλο αυγού,στρώση κιμα),φροντίζοντας η τελευταία στρώση
να είναι με φύλλο αυγού.

Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί 1 ώρα περίπου,
προσθέτοντας τον ζωμό που έχουμε λίγο – λίγο.
Σερβίρεται σαν κλυριο πιάτο και σαν πηλιορείτικο ορεκτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου