Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ


(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας χοιρίνο
1 κιλό κρέας αρνάκι
μισό κιλό κρεμμύδια ξερά
μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
2 φλυτζάνια τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα (ασπρισμένα και κομμένα)
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
900 γραμ. φύλλα μπακλαβα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗΣ

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κανέλα
200 γραμ. καρύδια (χοντροκομμένα)
λάδι ανάλογο για τα φύλλα(περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού)




Κόβετε το κρέας σε κύβους,το πλένετε και το σωτάρετε με βούτυρο.
Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο βούτυρο σωτάρετε τα κρεμμύδια
κομμένα σε φέτες.

Οταν σωταριστεί το κρεμμύδι ρίχνετε το κρέας και προσθέτετε το αλάτι 
και ανάλογο νερό για να βράσουν.Προς το τέλος ρίχνετε και το ρύζι.

Οταν απορροφηθούν τα υγρά αποσύρετε απο την φωτία
και προσθέτετε τις σταφίδες,την ζάχαρη,τα αμύγδαλα,την κανέλα,
το πιπέρι και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει λίγο με σκεπασμένη την κατσαρόλα,
για  να φουσκώσουν οι σταφίδες.

Στρώνετε την πίτα οπως περίπου τον μπακλαβά (βάζετε 3-4 φύλλα 
με λάδι και κατόπιν αρχίζετε να βάζετε τα φύλλα με την ζάχαρη,
την κανέλα και τα καρύδια.

Το κρέας δηλ. η γέμιση θα μπει σε 3 στρώσεις και θα τελειώσετε
με φύλλα με λάδι και φύλλα κανέλα,ζάχαρη,καρύδια.

Στο τέλος χαράζετε την πίτα αρκετά καλά και οχι μόνο τα επάνω φύλλα,
την ραντίζετε με λίγο νερό και την ψήνετε σε θερμ. 170 – 180 βαθμών
μια ωρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου