Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

 

1 κιλό αλεύρι σκληρό

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 κούπα του τσαγιού νερό με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

1 κιλό τυρί φέτα

1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο

1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γεμάτες

5 αυγά

μισό κιλό λάδι

 

 

 

Με τα υλικά της ζύμης,πλάθουμε μια οχι πολύ σκληρή ζύμη

και την χωρίζουμε σε 6 τεμάχια.

Μετα τα ανοίγουμε σε φύλλα ψιλά.

 

Χτυπάμε τα αυγά,τρίβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια,

προσθέτουμε το γιαούρτι,το βούτυρο και το πιπέρι

και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

 

Αφου έχουμε ολα τα φύλλα έτοιμα,λαδώνουμε ενα ταψί Νο.40.

Στρώνουμε ένα – ένα τα φύλλα πάνω σ’ ένα τραπέζι

και αρχίζουμε να ρίχνουμε το υλικό εδώ κι εκεί

και μετά ραντίζουμε με λάδι το φύλλο.

 

Αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό μικρής διαμέτρου.

Μετά το στρίβουμε 3- 4 φορές και στο κέντρο του ταψιού

το βάζουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.

 

Το ίδιο θα επαναλάβουμε και στ’ άλλα φύλλα(ώσπου να

τελειώσει το υλικό),μεγαλώνωντας τον ίδιο σαλίγκαρο.

Μετά ραντίζουμε με αρκετό λάδι όλη την επιφάνεια της πίτας.

Την ψήνουμε σε φούρνο με θερμ. 250 βαθμούς για 30’ λεπτά της ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου