Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

ΠΛΑΣΤΟΣ (ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ)

(ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

2 κιλά πράσα

1 κιλό άγρια χόρτα

300 γραμ. τυρί τριμμένο

λάδι

αλάτι

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

 

1 κιλό αλεύρι

αλάτι

λάδι

ξύδι

νερό

 

 

 

Με το αλεύρι,το αλάτι,λίγο ξύδι,3 κουταλιές λάδι και νερό (όσο σηκώσει),

ζυμώνετε μια ζύμη και την αφήνετε σε μιά γωνιά να περιμένει

σκεπασμένη με μιά καθαρή πετσέτα.

 

Καθαρίζετε τα χόρτα και τα πράσα,τα πλένετε και τα κόβετε σε πολύ

μικρά κομμάτια.Τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα πιέζετε σε λεκάνη

να βγάλουν τα νερά τους.Ανακατεύετε στα χόρτα το τριμμένο τυρί

και ένα ποτήρι λάδι.

 

Ανοίγετε με την ζύμη 2 φύλλα και στρώνετε σε μεγάλο ταψί

το μεγαλύτερο φύλλο (να ξεπερνά τα χείλη του ταψιού),

αφού αλείψετε με λάδι.

 

Αδειάζετε τα χορταρικά,τα στρώνετε και τα σκεπάζετε με το 

δεύτερο φύλλο.Κλείνετε τις άκρες των 2 φύλλων.Τρυπάτε

την επιφάνεια με πιρούνι και την ραντίζετε λάδι.

 

Ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο,μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου